2013. augusztus 15., csütörtök

Kritika #22

Részlet:

Mikor mindenki ellened fordul, mikor rájössz, hogy talán egy barátod van, de neki sem mered elmondani a legféltettebb titkaid. Egyedül maradtál. Senki nem ért meg. Mindenki csúfol, bánt csupán csak azért, mert nem vagy tökéletes. Mert ronda, kövér vagy. Mindenki elítél ezekért, pedig ezek csak apró kis dolgok, apró dolgok melyek sokat számítanak. Hiába vagy kedves, vicces, jó fej, ha kívülről nem ezt sugárzod. Az iskolában te vagy a feketebárány, de mégis a célközpont. Csak lenéző pillantásokat kapsz, olyankor papírgalacsinokkal dobálnak vagy elgáncsolnak, fellöknek. Próbálod megszokni, vagy nem is figyelni ezekre, de ez lehetetlen. Mindez amit művelnek veled örökre megmarad. Nem tudod egyik pillanatról a másikra elfelejteni. Az önbizalmad alacsonyabb egy hangyánál, sosem fogod magad elfogadni, ha mindenki téged bánt nap, mint nap. Aztán csak egy kis változás kell ahhoz, hogy felfigyeljenek rád és emberként viselkedjenek veled. S minden megváltozik, valaki felfigyel rád, egy olyan valaki aki megváltoztatja a szürke hétköznapjaidat.

A történetről:

Lehet, hogy ez is egy fanfiction, de itt a fiúk nem híresek, inkább csak bunkó menők.
A középpontban Gigi Sparks áll, aki nem mondható tökéletes személyiségnek, e miatt állandóan sértő dolgokat vágnak szegényhez. Túlsúlyos (88 kg), csúnya, de ha még nem lenne neki elég, mindezt bántó módon ki is mondják, hogy aki eddig még nem vette észre, most már biztos. Legjobb barátnője, Do az egyetlen, aki nem rettentően felszínes, mint bátyja, Zayn, hanem a belsőt nézi, ezért is ő a tökéletes barátnő. Szerintem, mindenki egy ilyenre vágyna.
Szegény Gigi-t folyton-folyvást a súlya miatt cikizik, ezért fél vagy vagy egy egész évre elköltözik édesapjához, hogy távol legyen a sok ellenséges némbertől. Elhatározza, hogy ő igenis le fog fogyni és mint egy bombázó, fog visszatérni.
Voltak benne határozottan könnyes pillanatok, mármint nekem, de szerintem nektek is lesz. Ajánlom, mert ilyen alaptörténettel még sose találkoztam (legalábbis nem emlékszem), és pont az egyedisége az, ami megfogott benne.

Személyes megjegyzés: Nagyon szépen fogalmazol! A leírási képességeid jól átérezhetők, főleg az érzelmi. Eddig nem találtam benne hibát, tehát még a helyesírásod is remek. Te, Gabi, igazi tehetség vagy!

Sok sikert kíván:
Vacak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése